ODF 1.1 formátum támogatás a MS Office 2007-ben

 

Az MS Office 2007 SP2-ben lehetővé vált az ODF 1.1 formátum használata, a Word .odt, az Excel .ods, a Power Point .odp formátumban is lehetővé teszi a megnyitást szerkesztést és a mentést.
Lásd részletesen a Microsoft tudásbázis cikkét: KB953195.

Ennek következményeként meg fognak jelenni a MS Office alatt készített ODF 1.1 formátumú, fájlok amik eltérnek az OOo 3.x változatában alapértelmezett ODF 1.2 változattól.

Az OOo 2.x változatai voltak azok, amelyek alaphelyzetben támogatták az ODF 1.1-t. Az OOo 3.x és a 2.x változatot együtt használók már átélhették ezt a problémát, nem minden működik egyformán, ez főleg a .ods fájloknál jelentkezhet.

Ha valakinek kompatibilitási gondjai akadnak a Eszközök>Beállítások>Megnyitás és Mentés>Általános beállítások alatt kiválaszthatja a kívánt ODF változatot:

ODF változat beállítása

ODF változat beállítása az OOo 3.1-ben

A cikk szerzőjéről

2003. óta vagyok kapcsolatban nyílt forrású szoftverekkel, jelenleg minőségbiztosítással és a magyar fórum adminisztrálásával foglalkozom.
2011. júliusában csatlakoztam az Apache OpenOffice projekthez.

Hozzászólások

  1. Halihó!

    Mikor lesz elérhető magyar nyelven az OO 3.1 változata?
    Felnéztem a központi oldalra, ahol a gombon a 3.1 szerepel, de rá kattintva ide továbbít. Itt viszont nyoma sincs a 3.1-es verziónak 🙁